<<
>>

§ 6. Контрольно-ревізійні органи та їхні повноваження

1.

2. Важливою умовою забезпечення ефективності виробничої, торговельної, заготівельної, та іншої діяльності кооперативів, їх об'єднань, додержання ними вимог чинного кооперативного зако­нодавства і законності є дійова контрольно-ревізійна робота.

В системі споживчої кооперації вона проводиться відповідними вну­трівідомчими контрольно-ревізійними підрозділами і ревізійними комісіями. За своєю природою вона є соціально-економічною і правовою управлінською діяльністю. Здійснювана ними контроль­но-ревізійна робота спрямована на раціональне використання і своєчасну реалізацію матеріальних засобів і коштів, засад самовря­дування, забезпечення схоронності кооперативної власності, запо­бігання майновим правопорушенням та виявлення фактів їх вчи­нення, виявлення і усунення допущених помилок або ж зловжи­вань, нестач, псування, неправомірного знищення товарних цінно­стей і заготовленої сільськогосподарської продукції, безгосподар­ності, марнотратства та інше. Все це становить предмет контроль­но-ревізійної діяльності органів управління і ревізійної комісії.

3. Контрольно-ревізійна робота проводиться відповідними ор­ганізаційно-управлінськими методами. Ці методи становлять собою сукупність способів і засобів, які давали б можливість виявити будь-які негативні факти щодо діяльності кооперативу, об'єднання. З допомогою цих методів розкриваються правопорушення від мало­значних до найбільш складних, навмисне приховуваних і заплута­них, з метою прямого чи непрямого порушення або обходу вимог нормативно-правових актів. Вони спрямовані на виявлення діянь (дії або ж протиправної бездіяльності), шо призвели до настання матеріальної шкоди і настання збитків як грошового вираження шкоди, що не відповідають інтересам споживчої кооперації.

Елементами контрольно-ревізійної діяльності є перевірка, ре­візія, розслідування, обстеження, експертиза та лабораторні аналі­зи. Перевірка дає підставу виявити стан дотримання законності і встановити господарську доцільність господарських операцій, ефе­ктивність їхніх результатів, перевірити додержання положень, інст­рукцій та інших нормативних актів та ін.

Спостереження включає в себе інвентаризацію, контрольне використання сировини та інші засоби. Ревізія є головним спосо­бом відомчого контролю. Розслідування являє собою найбільш глибоке вивчення конкретного факту, наприклад, безгосподарнос­ті, розтрати.

Обслідування різних об'єктів контрольно-ревізійної роботи кооперативу, товариства чи їх об'єднань, спілок має своїм завдан­ням вивчення однієї або декілька із сторін на час перевірки.

Експертиза і лабораторні аналізи застосовуються для визна­чення якості товарно-матеріальних цінностей, ремонтних і будіве­льних робіт, проектно-кошторисної документації. Експертиза зас­тосовується для встановлення достовірності матеріальних, розраху­нкових, грошових та інших документів, що є підставою записів на рахунках бухгалтерського та іншого обліку.

У процесі контрольно-ревізійної діяльності застосовується по­передній, поточний і наступний контроль за діяльністю кооперати­ву, товариства чи їх об'єднань, спілок. Попередній контроль пере­дує проведенню господарських операцій. Він дає можливість опе­ративно запобігати проникненню в торгівлю та інші галузі діяльно­сті кооперативів на матеріально-відповідальні посади осіб, які не заслуговують на довіру, а також осіб, які мали судимість.

За допо­могою цього методу можна запобігати заподіянню матеріальної шкоди, зокрема, недопущенню фінансовими органами, банком, керівниками і головними бухгалтерами споживчих товариств і спі­лкою незаконних і недоцільних виплат, витрат цінностей та ін.

Поточний контроль проводиться повсякденно або у короткий перебіг часу за виконанням планів та проведенням операцій, пов'­язаних з ними у ході керівництва господарсько-торговельною дія­льністю, дозволяє вжити оперативних заходів щодо усунення недо­ліків, можливих корисних злочинів та причин їхнього виникнення.

Наступний контроль проводиться згідно з документами з ура­хуванням фактичному стану речей після проведення госполарсько- торговельних операцій та фінансових витрат. Зокрема, в процесі ревізій викриваються можливі типові порушення та недоліки, кори­сливі злочини. При цьому виявляються причини та обставини їх виникнення, розробляються заходи щодо ліквідації, недопущення таких порушень та запобігання їм, узагальнюється і поширюється передовий досвід.

3. Виконання контрольно-ревізійної роботи в системі спожи­вчої кооперації покладається на контрольно-ревізійні управління (відділи), що діють на підставі спеціальних положень. Повноважен­ня контрольно-ревізійного управління Укоопспілки, наприклад, визначається Положенням про контрольно-ревізійне управління Укоопспілки, що затверджено постановою правління Укоопспілки від 2 серпня 1995 р. № 139. Цим Положенням визначені основні завдання, функції, права, обов'язки (за додержання яких питань несе відповідальність це управління) та керівництво управлінням.

Основним завданням управління є здійснення контролю за витрачанням коштів і матеріальних цінностей, їх збереженням, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і звітності в коопе­ративах та їх об'єднаннях, в створених ними підприємствах і орга­нізаціях.

На контрольно-ревізійне управління покладаються відповідні функції. Серед цих функцій першорядне значення мають такі з них: проведення документальних ревізій, організація та проведення те­матичних перевірок з питань збереження власності кооперативів, здійснення ним профілактичних заходів щодо запобігання неста­чам, розкраданням, безгосподарності та марнотратству, контроль за достовірністю бухгалтерської і статистичної звітності. До його фу­нкцій належить аналіз та вивчення стану збереження коштів за матеріалами ревізій, перевірок та термінових донесень з приводу причин і обставин виникнення нестач і розкрадань у великих і особливо великих розмірах, узагальнення їх і надсилання в систему пропозицій або рекомендацій для використання в практичній робо­ті з метою забезпечення збереження власності кооперативів і підви­щення ефективності та дієвості внутрісистемного контролю та інші функції.

Контрольно-ревізійне управління (відділи) мають бути наділе­ні правом вносити відповідним правлінням пропозиції щодо збере­ження коштів і матеріальних цінностей, поліпшення контрольно- ревізійної роботи кооперації, надавати кооперативним організаціям в межах своєї компетенції організаційно-методичну допомогу, а також представляти в установленому порядку інтереси кооперативів в органах прокуратури, суду, інших органах з питань, шо віднесені до компетенції управління. Управлінню надане право одержувати від службово-посадових осіб кооперативних організацій, підпри­ємств і установ усні та письмові пояснення щодо фактів допущених ними порушень та недоліків у роботі та з інших питань, які вини­кають у процесі ревізій і перевірок.

Контрольно-ревізійне управління несе відповідальність за проведення працівниками управління документальних ревізій коо­перативних організацій, підприємств і установ, за здійснення кон­тролю за виконанням профілактичних заходів шодо збереження власності кооперативів. Воно відповідає за оперативний облік нес­тач, розкрадань і крадіжок, вчинених у великих і особливо великих розмірах, оперативний контроль за проходженням справ у судових і слідчих органах.

У роботі контрольно-ревізійного апарату основна функція — ревізійна. Ревізори проводять комплексні ревізії, звертають особли­ву увагу на запобігання розкраданням, безгосподарності, марнотра­тству. Вони перевіряють скарги і заяви про порушення і зловживан­ня в роботі, про незаконні дії службово-посадових осіб. Ревізорам не надано адміністративних прав (повноважень), вони не можуть давати обов'язкових розпоряджень, а обмежуються лише рекомен­даціями і пропозиціями, що викладаються в усній або письмовій формі. Проте ревізор зобов'язаний добиватися від підконтрольних осіб виконання усіх його вимог не пізніше встановленого терміну.

4. Законами «Про сільськогосподарську кооперацію» (ст. 19) і «Про споживчу кооперацію» (ст. 15) передбачено, шо ревізії фіна­нсово-господарської діяльності кооперативів, їх об'єднань та підпо­рядкованих їм підприємств проводяться їхніми ревізійними комісі­ями (ревізорами) або контрольно-ревізійним апаратом відповідних об'єднань чи аудиторськими організаціями. Правомочності ревізій­ної комісії визначаються статутом кожної з цих організацій та спеціальним Положенням, що його приймають загальні збори коо­перативу та об'єднання кооперативів.

Ревізійна комісія підзвітна загальним зборам кооперативу, товариства. Вона контролює додержання Статуту кооперативу, то­вариства, фінансово-господарську діяльність його правління, спри­яє комісіям кооперативного контролю у виконанні ними своїх функцій. У своїй діяльності ревізійна комісія керується Статутом кооперативу, товариства та Положенням про ревізійну комісію. Засідання ревізійної комісії проводяться у строки, встановлені Ста­тутом чи Положенням.

<< | >>
Источник: В.И. Семчик. Кооперативне право. 1998

Еще по теме § 6. Контрольно-ревізійні органи та їхні повноваження:

  1. Стаття 61. Припинення повноважень голови та членів виконавчого органу
  2. Глава 2. Основные направления контрольной деятельности законодательных органов субъектов Российской Федерации за органами исполнительной власти субъектов
  3. 5.3. Роль муниципальных контрольно-счетных органов в борьбе с коррупцией
  4. 4.2. Взаимодействие с контрольно-счетными органами субъектов Российской Федерации и муниципальных образований
  5. Акты органов, осуществляющих контрольные функции
  6. Контрольные полномочия законодательных органов в сфере использования государственных финансов
  7. Акты органов, осуществляющих контрольные функции
  8. контрольная функция для зако- нодательных (представительных) органов субъектов Российской Федерации не является статусной[35].
  9. Контрольная функция комитетов и комиссий законодательных органов субъектов Федерации вытекает из самой их юридической природы и сущности.
  10. Основные полномочия контрольно-счетных органов включают:
  11. Контрольным органом, устанавливающим соответствие трубопрово­дов техрегламенту, будет Ростехнадзор.
  12. 21.3. Контрольные полномочия органов Комитета государственного контроля Республики Беларусь за деятельностью аппарата государственного управления
  13. Учет Международных стандартов государственного аудита в практике работы контрольно-счетных органов Российской Федерации определен:
  14. Обмеження дискреційних повноважень
  15. § 3. Повноваження загальних зборів членів кооперативу
  16. Стаття 57. Дострокове припинення повноважень членів наглядової ради
  17. Статья 23.66. Контрольный орган в сфере закупок в соответствии с законодательством Российской Федерации о контрактной системе в сфере закупок Комментарий к статье 23.66