<<
>>

Неписані правила, соціальні норми і культура ділових стосунків

Оскільки компанії та інвестори становлять частину більш широкого соціального середовища, їх взаємодія завжди визначається неписаними правилами, соціальними нормами і культурою ділового спілкування. Хоча безпосередній вплив зазначених суспільних цінностей неможливо точно вимірити, їх значення для практики корпоративного управління, яка розвивається, все більше визнається суспільством.

Існування неписаних правил, соціальних норм — важливий чинник, який пояснює, чому аналогічна з технічної точки зору юридична база може привести до різних результатів у сфері корпоративного управління.

Часто згадуваним прикладом може бути суспільне сприйняття місії компанії. В одних країнах вважається, що компанії мають виконувати деякі соціальні функції, котрі в інших країнах стосуються сфери відповідальності державного сектора. До неписаних, узятих на себе зобов’язань компаній можна віднести збереження робочих місць, освіту і професійне навчання. Узяті, як само собою розуміється, зобов’язання компаній іноді можуть також виходити за межі фактичного найму робочої сили і містити такі послуги, як забезпечення місцями учнів за певним фахом.

Деякі потреби суспільства, що не мають безпосереднього відношення до правил ведення бізнесу, тим не менш набули іншого рангу з втіленням їх у приписи закону. Прикладом цьому може слугувати ст. 19 Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», згідно з якою для юридичних осіб встановлюється норматив робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків від середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 чоловік — у кількості одного робочого місця.

Системи оцінки також впливають на культуру ведення бізнесу. Багато уваги приділяється важливій ролі довіри і чесності для тривалого і стабільного розвитку ринкової економіки. Такі ж самі аргументи часто наводяться стосовно корпоративного управління. Воно не може бути краще, ніж законодавче середовище, в якому компанії здійснюють свою діяльність, однак за відсутності загальноприйнятних етичних і соціальних норм воно справді може бути гірше.

<< | >>
Источник: І. Спасибо-Фатєєва, О. Кібенко, В. Борисова.. Корпоративне управління: Монографія. 2007

Еще по теме Неписані правила, соціальні норми і культура ділових стосунків:

  1. Моральні норми як норми соціальні
  2. Розділ 12. НОРМИ ПРАВА
  3. § 2. Соціальні функції економіки
  4. Розділ 12. НОРМИ ПРАВА
  5. Категоричні норми
  6. ТЕМА 8. ЕКОНОМІЧНЕ МИСЛЕННЯ В СОЦІАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЦІ
  7. Структура норми права
  8. Право і корпоративні норми
  9. Глава VIII Соціальні та інші гарантії публічним службовцям
  10. § 3. Соціальні суперечності економіки України та шляхи їх розв’язання
  11. Правові норми як предмет правознавства
  12. § 3. Інституційні зміни та соціальні функції держави в умовах соціалізації економіки
  13. в) Чинність норми та сфера її чинності
  14. Поняття норми права та її ознаки
  15. I. НОРМИ СПРАВЕДЛИВОСТІ
  16. з) Теорія засадничої норми та вчення про природне право
  17. Той неспростовний закид, що доктрина природного права досі не спромоглася сформулювати загальні, чинні завжди і всюди, за всіх обставин норми справедливої поведінки
  18. Законодавство має встановлювати справедливі правові норми, які суб’єкти корпоративних правовідносин вважатимуть розумними і добровільно їх виконуватимуть.
  19. 11. Класичні теорії виробництва і прибутків. Утворення середньої норми прибутку. Економічний прибуток. Земельна рента.