<<
>>

Стаття 32. Умови матеріальної відповідальності та процедура ком­пенсації за шкоду

1. Публічний службовець компенсує пряму матеріальну шкоду, спричи­нену протиправною дією державній або муніципальній інституції чи агенції.

2) Публічний службовець компенсує в повному обсязі шкоду, визначену в параграфі 1 цієї статті, яку він завдав, виконуючи внутрішні адміністративні обов'язки, але сума, яку треба компенсувати за шкоду не може перевищувати 6 середніх зарплат публічного службовця.

2) Публічний службовець може добровільно компенсувати шкоду, завда­ну державній або муніципальній інституції чи агенції.

2) Якщо публічний службовець не компенсував шкоду таким же чином або грошима добросовісно за взаємною згодою, компенсація за причинену шкоду може бути утримана з зарплатні публічного службовця, не перевищу­ючи середню заробітну плату, рішенням особи, що прийняла цього публічного службовця на посаду. Рішення про компенсацію шкоди повинно бути прийня­то не пізніше одного місяця після виявлення шкоди. Частина некомпенсованої шкоди стягується в судовому порядку.

2) При стягненні компенсації в судовому порядку, сума не може переви­щувати 20 відсотків зарплатні, що виплачується публічному службовцю щомі­сяця.

2) Якщо публічний службовець не згоден з рішенням особи, що прий­няла його на службу стосовно компенсації шкоди, спричиненої державній або муніципальній інституції чи агенції, він має право звернутися до суду. Заява до суду тимчасово зупиняє відшкодування компенсації шкоди.

<< | >>
Источник: Школик А.М.. Порівняльне адміністративне право. 0000

Еще по теме Стаття 32. Умови матеріальної відповідальності та процедура ком­пенсації за шкоду:

  1. § 8. Дослідження матеріальної частини документів
  2. Види юридичної відповідальності
  3. Принципи юридичної відповідальності
  4. Эк­то­пи­че­ское воз­ник­но­ве­ние абер­рант­ных ком­плек­сов
  5. § 6. Відповідальність держави за шкоду, заподіяну кооперативам, їх об'єднанням (спілкам) внаслідок втручання державних органів в їх діяльність
  6. Підстави юридичної відповідальності
  7. Обсяг і види відповідальності менеджерів.
  8. Стаття 33. Право регресу державної та муніципальної інституції та агенції, що стосується публічного службовця, який завдав шкоду
  9. Поняття юридичної відповідальності та її ознаки
  10. 4.2. Процедури діяльності публічної адміністрації 4.2.1. Історичний розвиток правового регулювання адміністративних процедур та кодифікаційні моделі
  11. 1.2 Істотні умови договору
  12. 4.1.2 Умови видачі ліцензії
  13. 4.1.3 Ліцензійні умови провадження діяльності
  14. §3. Загальні умови дійсності договору