<<
>>

Розділ 2. Протоколи і позначки

Стаття 67. §1. Орган публічної адміністрації складає стислий протокол про кожну дію провадження, що має суттєве значення для вирішення справи, якщо дія не була закріплена письмово в інший спосіб.

§ 2.

Зокрема складається протокол про:

— прийняття внесеного усно подання;

— опитування сторін, свідка і експерта;

— огляд і експертизи, виконані за участі представника органу публічної адміністрації;

— розгляд;

— усне оголошення рішення і постанови.

Стаття 68. §1. Протокол оформляється так, щоб з нього випливало, хто, коли, де і які дії виконав, хто і в якій якості при тому був присутній, що і яким чином внаслідок цих дій встановлено і які зауваження зробили присутні особи.

§2. Протокол зачитується всім присутнім особам, що беруть участь в офіцій­ній дії, які потім повинні підписати протокол. Про відмову або відсутність під­пису будь-якої особи треба зазначити в протоколі.

Стаття 69. §1. Протокол опитування повинен бути зачитаний і представлений для підпису особі, що дає показання, негайно після дачі показань.

§2. У протоколах опитування особи, яка давала показання іноземною мо­вою, треба подати у перекладі польською мовою зміст даного показання, а та­кож зазначити особу і адресу перекладача, який виконав переклад; цей пере­кладач повинен підписати протокол опитування.

Стаття 70. Орган публічної адміністрації може дозволити залучити до прото­колу письмове показання, підписане тим, хто дає показання, а також інші доку­менти, що мають значення для справи.

Стаття 71. Закреслення і поправки повинні робитися в протоколі так, щоб закреслені й поправлені вислови можна було прочитати. Закреслення і поправки повинні бути затверджені в протоколі перед його підписанням.

Стаття 72. Дії органу публічної адміністрації, про які не складається про­токол, і які мають значення для справи або перебігу провадження закріплю­ються в матеріалах справи в формі зауваження, підписаного працівником, який виконав цю дію.

<< | >>
Источник: Школик А.М.. Порівняльне адміністративне право. 0000

Еще по теме Розділ 2. Протоколи і позначки:

  1. Статья 285. Рассмотрение замечаний на протокол, краткий протокол, содержание аудио-, видеозаписи
  2. До розділу 4: Кодекс адміністративного провадження Республіки Польща1 ЧАСТИНА І. Загальні правила Розділ 1. Сфера дії
  3. § 7. Протокол судебного заседания
  4. Статья 283. Составление протокола
  5. Протокол судебного заседания.
  6. Техника составления протоколов допроса
  7. Составление протокола осмотра
  8. Статья 281. Обязательность ведения протокола
  9. 4 Протокол отчета
  10. 4 Протокол отчета
  11. 39. ПРОТОКОЛ СУДЕБНОГО ЗАСЕДАНИЯ
  12. 4 Протокол отчета
  13. Стаття 45. Протокол про підсумки голосування