<<
>>

Розділ 5. Розгляд

Стаття 89. §1. Орган публічної адміністрації здійснює під час проваджен­ня розгляд у кожному випадку, коли це гарантує прискорення або спрощення провадження або досягнення виховної мети або коли цього вимагає припис за­кону.

§ 2. Орган повинен провадити розгляд, коли виникає потреба узгоджен­ня інтересів сторін, а також коли це потрібно для з'ясування справи за участі свідків або експертів або шляхом огляду.

Стаття 90. §1. Орган публічної адміністрації перед розглядом вживає за­ходів, необхідних для його проведення.

§2.Зокрема орган викликає:

2) сторони до представлення перед розглядом роз'яснень, документів та інших доказів і до особистої явки на розгляд або через представників або упов­новажених;

3) свідків і експертів до явки на розгляд.

Стаття 91. §1. У виклику на розгляд визначається час, місце і предмет розгляду.

§2. Сторонам, свідкам, експертам, а також державним і комунальним ор­ганізаційним одиницям, організаціям й іншим особам, викликаним до участі в розгляді (ст. 90, §3), виклик вручається в письмовому вигляді.

§ 3. Якщо виникає ймовірність, що крім викликаних сторін, що беруть участь у провадженні, у справі можуть бути ще й інші сторони, не відомі ор­ганові публічної адміністрації, необхідно оголосити насамперед про час, місце і предмет розгляду шляхом об'яви або в інший спосіб, прийнятий як звичай в цій місцевості.

Стаття 92. Час розгляду повинен бути оголошений так, щоб вручення викликів, а також оголошення про розгляд відбулися принаймні за сім днів перед розглядом.

Стаття 93. Розглядом керує визначений для проведення розгляду праців­ник того органу публічної адміністрації, у якому здійснюється провадження. Якщо провадження відбувається у колегіальному органі, розглядом керує го­лова або визначений член колегіального органу.

Стаття 94. §1. Відсутність на розгляді сторін викликаних належним чином не становить перешкоди для його здійснення.

§2. Той, хто керує розглядом, відкладає його, якщо виявляє важливі непра­вильності в виклику сторін на розгляд, якщо неявка сторони була спричинена перешкодою, важкою для подолання, а також з іншої важливої причини.

Стаття 95. §1. На розгляді сторони можуть подавати пояснення, заявляти вимоги, пропозиції і скарги, а також подавати докази на їх підтвердження. Крім того сторони можуть висловлюватись щодо результатів дослідження до­казів.

§ 2. Той, хто керує розглядом, може відхилити поставлені свідкам, експер­там і сторонам запитання, якщо вони не мають істотного значення для справи. Проте на вимогу сторони належить зазначити в протоколі зміст відхиленого запитання.

Стаття 96. За неналежну поведінку на розгляді сторони, свідки, експерти і інші особи, що беруть участь у розгляді, можуть за попереднього попереджен­ня бути видалені з місця розгляду тим, хто керує розглядом, а також оштрафо­вані на суму до 100 злотих. На постанову про накладення штрафу може бути подано скаргу.

<< | >>
Источник: Школик А.М.. Порівняльне адміністративне право. 0000

Еще по теме Розділ 5. Розгляд:

  1. 5.2 Документування виявлених порушень та розгляд справ про правопорушення уповноваженими особами
  2. До розділу 4: Кодекс адміністративного провадження Республіки Польща1 ЧАСТИНА І. Загальні правила Розділ 1. Сфера дії
  3. Розділ 3. Пропозиції
  4. Висновки до розділу 1
  5. Розділ 5. Судове управління
  6. Розділ 2. Скарги
  7. Розділ 11. Оскарження
  8. Висновки по розділу для України
  9. ТЕСТИ ДО РОЗДІЛУ 5
  10. Розділ 10. Апеляція
  11. Розділ 8. Угода
  12. Розділ 2. Судді
  13. Розділ 6. Зупинення провадження
  14. Розділ 5 ЗАХИСТ ПРАВ ЛЮДИНИ В ГАЛУЗІ ПСИХІАТРІЇ
  15. Розділ 13. ФОРМИ (ДЖЕРЕЛА) ПРАВА. ПРАВОТВОРЧІСТЬ
  16. Розділ 2. Протоколи і позначки